castellano

Activitats +

Plegats

Platja: A diferència d’altres anys, aquest Casal anirem a la platja alternant els dies de la setmana de forma progressiva. Així, la 1ª setmana anirem el dilluns, la 2ª el dimarts, i així fins a la 5ª. De 11’00h a 12’30h, anirem a la platja situada al mateix càmping. Per aquells que escullin les colònies de la Setmana Especial (18 al 22 de juliol) cada dia anirem a les diferents platges que es troben a prop del càmping 3 estrellas Costa Brava a Palamós. En alguns casos realitzarem activitats preparades, com les esmentades a la 4ª setmana de Casal i, en altres, simplement aportarem material de jocs i esports per tal que la canalla en pugui fer ús. Quan els nens es banyin hi haurà sempre un monitor dins de l’aigua, marcant el límit de la zona de bany. La seguretat és prioritària.

Racons: Els Racons són activitats dirigides que abasten des del final de l’esbarjo personal després del dinar, fins a última hora, i que tenen com a característiques principals el joc i la relaxació.

Després de dinar, tothom compta amb una estona, d’una mitja hora aprox., durant la qual juga –llegeix, observa, pensa...- lliurement, sigui sol, o acompanyat. A continuació monitors i ajudants organitzen els espais on es realitzaran els Racons del dia, que solen ser entre 2 i 4, segons els monitors disponibles. Els Mims queden amb els seus monitors. Els Ballaringas, i Brotxagordas poden escollir entre seguir jugant lliurement, o participar dels racons preparats pels monitors. Els Peliculers es munten els seus propis racons, amb el material proporcionat per Joggi Dalmar. Un cop compromesos amb una activitat, vetllem per tal que hi romanguin fins a la seva finalització.

Aquest Casal, aportarem 2 blocs de propostes, una específica setmanal -relacionada amb les activitats del matí- i una altra més general, quedant de la manera següent:

Racons específics
Dilluns: Actorracó (dedicat al teatre, la interpretació, i el maquillatge)
Dimarts: Pintorracó (Relacionat amb el dibuix i la pintura)
Dimecres: Musirracó (Tot el que estigui relacionat amb la música i la dansa)
Dijous: Plurirracó (Temes d’artesania)

Racons generals (els de cada dia)
Pàdel; Mini-golf; Estratego; Pirogravat; Gravat en fusta; Artesania (polseres, collars...); Cançons; Històries de por; Jocs (de taula, de carrer, del món...); Taller de lectura; Disfresses; Esports.
I, com ja es tradició, els dies que els nens ho desitgin, portarem a terme una partida del joc de rol.

Ordre del Clau: Cerimònia durant la qual s’acomiada a les persones que marxen cada setmana del Casal i que finalitza amb el lliurament d’un petit record. Està íntimament relacionada amb l’ambientació general i, entre altres coses pretén deixar un bon record, estimular l’esperit de superació, i cohesionar el grup.

Mercat de Bescanvi: Dediquem el matí del divendres de la 2ª setmana -aquest any el 8 de juliol-, durant el qual els nens de totes les edats bescanvien jocs, joguines, llibres, artesania, i bibelots de tota mena. Enguany estarà ambientat en el món artístic. Així, al llarg de tota la setmana, i durant l’estona de racons, es fomentarà l’aportació de joguines i/o elements que els nostres usuaris/es vulguin bescanviar el divendres. També estimularem la realització d’obres dels nostres artistes (pintures, braçalets, pirogravats...) per tal d’exposar-les en el mercat.

Es comença amb el muntatge de tot el que s’ha aportat sobre taules decorades.

A continuació els nens acudeixen a negociar, intercanviant amb qui vulguin all en el que estiguin interessats.

Els monitors s’encarreguen de vetllar per evitar abusos, o per aconsellar intercanvis profitosos per ambdues bandes.

Festa de Famílies: Convidem a les famílies del Casal a que passin un divendres amb tot el grup.

Aquest any, la trobada serà el 29 de juliol.

Començarem esmorzant junts, i continuarem amb un bany comunitari a la piscina.

Després de vestir-nos, els nostres visitants es podran dividir en dos grups de lliure elecció:

Dinarem al menjador del restaurant tots plegats.

La jornada conclourà amb la cerimònia de l’ordre del clau davant de tothom.

Joc de Rol

L’illa d’Intàvola té una superfície de 2.000km. quadrats, i es troba al mig de les Bermudes. És un lloc paradisíac, amb una temperatura mitjana de 28º. La seva gent és amable i comunicativa, i les seves platges són el somni de qualsevol viatger. L’illa està dividida en dos meitats. Una d’elles, la que surt a les agències de viatges, és la que concentra tota la població, que no sobrepassa els 200 habitants. L’altra meitat està deshabitada, inexplorada i verge. Degut a l’eterna capa de boira que la cobreix, així com a les escarpades muntanyes, i penya-segats que conformen un mur natural, aquesta part d’Intàvola és tot un misteri.

Justament, al peu del mur de pedra que separa les dos parts de l’illa, és on s’han trobat les restes fossilitzades d’un ésser que sembla compartir a parts iguals trets humans i draconians.

Apart d’això, Intàvola és coneguda com “el paradís dels calerons”, perquè la propietat de tota la superfície habitada -com ja hem dit, la meitat de l’illa- està en mans d’un reduït grup de milionaris. Aquests posen molt, però que molt, difícil, l’arribada de qualsevol viatger que no compti amb el seu vist i plau. I per demostrar-ho, només cal mirar la seva esquadra de guàrdies de seguretat que, reforçats per les mesures de vigilància més sofisticades, s’encarreguen de mantenir sana i estàlvia la intimitat dels seus amos.

L’eterna boira, així com la gran alçada i la suma verticalitat del mur de pedra, suposen un repte, fins ara mai superat. Literalment, no es pot accedir a la meitat oculta de l’illa. Ni tan sols comptem amb una fotografia aèria que identifiqui el seu paisatge.

Entre els pescadors d’Intàvola corre la llegenda de la PLATJA CUZZI, una petita cala situada a la part oculta de l’illa. Es diu que tots aquells que han arribat a trepitjar la seva blanca sorra, han sortit “cagandoleches”, aterrits pels brams d’animals desconeguts.

El museu d’Intàvola conserva, entre tots els relats dels aventurers que han provat d’escalar els penya-segats, un diari de l’AMANDA TIL, milionària, mecenes, aventurera, i una de les privilegiades propietàries de l’illa. A la part final del diari l’autora descriu que, a 500 metres del terra, hi ha un forat, el qual anomena com “la gruta dels llangardaixos”. Assegura que és l’entrada que dona accés a un món perdut. El diari conclou amb una enigmàtica frase: “Qui entra perd el temps”.

Val a dir que, des de la seva tornada, l’AMANDÀ TIL viu reclosa a la seva mansió, aïllada i, segons les males llengües, boja de remat.

Setmana Especial

Aquest nom se li dóna a la Setmana de Colònies (simultània amb la setmana d’activitats de casal al càmping 3 estrellas de Gavà) que passarem al Camping 3 estrellas Costa Brava, de Palamós, des del dilluns 18 al divendres 22 de juliol de 2022. Podran accedir-hi tots els nens del Casal, d’entre 6 i 18 anys, i en un nombre mai superior a 40 persones. Les activitats tornaran al voltant d’un centre d’interès relacionat –igual que al Casal- amb l’Art i, en aquest cas, els enigmes. Així, desenvoluparem un Cluedo al qual participaran tots els membres de la Setmana Especial, i al qual s’haurà d’esbrinar qui ha estat l’assassí/na del gat del primer bungalow, així com l’arma, i el lloc del crim; Caminarem fins a les cales dels voltants -amb l’objectiu de banyar-nos, i jugar-, deixant a l’elecció del grup les diferents alternatives; Durant les nits, abans de ficar-nos al llit, jugarem a l’Estratego, i a la batalla d’espelmes, escoltarem una història de por, i ens disfressarem d’artistes per a la celebració de l’ordre del clau. I aprofitarem la bellíssima piscina del càmping; i tindrem molts bons àpats, i...