castellano

Activitats +

Plegats

Piscina: Cada dia, de 11’45h a 12’45h, a la piscina del càmping. Cada monitor acompanya al seu grup. A banda dels socorristes, i a més de banyar-se amb els nens/es, sempre hi ha, fora de l’aigua, entre 1 i 3 monitors que vetllen per la seguretat dels banyistes.

Platja: Cada dimecres, de 10’00h a 11’30h, anirem a la platja situada al mateix càmping. Per aquells que escullin les colònies de la Setmana Especial (13 al 17 de juliol) cada dia anirem a la Platja del Castell, a prop del càmping 3 estrellas Costa Brava a Palamós. En alguns casos realitzarem activitats preparades i, en altres, simplement aportarem material de jocs i esports per tal que la canalla en pugui fer ús. Quan els nens es banyin hi haurà sempre un monitor dins de l’aigua, marcant el límit de la zona de bany. La seguretat és prioritària.

Racons: Activitats dirigides que abasten des del final de l’esbarjo personal, fins a última hora, i que tenen com a característiques principals el joc i la relaxació. Aquest any aportarem 2 blocs de propostes, una específica setmanal -relacionada amb les activitats del matí- i una altra més general, quedant de la manera següent:

Racons específics
1ª setmana: Mandales, sigui amb sorra de colors, o bé pintats en fulls de paper
2ª setmana: Primers auxilis, què fer en cas de...
3ª setmana: Entrevistes fantasmàtiques (plenes d’absurds, incoherents, gracioses) als nens del Casal
4ª setmana: Papiroflèxia creativa
5ª setmana: Jocs de “coco”

Racons generals (els de cada dia)
Pàdel; Estratego; Pirogravat; Artesania (polseres, collars...; Cançons; Històries de por; Jocs (de taula, de carrer, del món...); Taller de lectura; Disfresses; Contes del món; Esports.

Ordre del Clau: Cerimònia durant la qual s’acomiada a les persones que marxen cada setmana del Casal i que finalitza amb el lliurament d’un petit record. Està íntimament relacionada amb l’ambientació general i, entre altres coses pretén deixar un bon record, estimular l’esperit de superació, i cohesionar el grup.

Mercat de Bescanvi: Dediquem el matí d’un divendres, durant el qual els nens de totes les edats aporten jocs, joguines, llibres i bibelots de tota mena. Es comença amb el muntatge de tot el que s’ha aportat sobre taules decorades. A continuació els nens acudeixen a negociar, intercanviant amb qui vulguin all en el que estiguin interessats. Els monitors s’encarreguen de vetllar per evitar abusos, o per aconsellar intercanvis profitosos per ambdues bandes. Enguany estarà ambientat en l’edat mitjana. Així, al llarg de tota la setmana, i durant l’estona de racons, es fomentarà la creació de peces artesanals per part dels nostres usuaris.

Activitat dels Divendres: Dediquem l’últim dia de cada setmana a una activitat conjunta inter-edats. Així comptarem, seguint l’ordre de les setmanes del casal, amb: Dia de l’ecologia (3/7/20), Socorristes en acció -els vigilants de la paia- (10/7/20), Mercat de bescanvi medieval (17/7/20); Persones entusiasmades per la seva feina (24/7/20); i Jocs bojos a la platja (31-7-20).

Festa de Famílies: Convidem a les famílies del Casal a que passin un divendres amb tot el grup. Aquest any, la trobada serà el 24 de juliol, i els nostres visitants es podran dividir en dos grups de lliure elecció:

A continuació anirem a la piscina a donar-nos un bany comunitari.

Dinarem al menjador tots plegats.

La jornada conclourà amb la cerimònia de l’ordre del clau davant de tothom.

Joc de Rol: “Pénserers”

C A P Í T O L S   C R Ò N I C S

Llibre I – On es parla de PÉNSESER, una civilització molt avançada de la galàxia d’Andròmeda, i les seves intencions d’envair el planeta Terra, obligats per l’imminent xoc d’un satèl·lit contra el seu món. De la incredulitat dels governants mundials, i la fundació del grup KIYO (Komand d’intervenció yeugera i organitzada). De l’enviament dels Xunguets (cèl·lules fotoelèctriques espies que emeten i reben informació a la velocitat de la llum) per controlar als terrícoles, i limitar els avenços de la Ciència. Del naixement del grup Lover’s Pénserers (Partidaris de l’arribada dels extraterrestres).

Llibre II – Que comença amb els primers Intents fructífers per superar el control extraterrestre, i ens parla de l’elecció dels 3 ENTERATS DALPARXÍS, escollits per fer front a la flota invasora, la qual, per cert, arribarà abans de l’esperat; i que conclou amb els primers avenços importants de la Ciència humana per eliminar el control dels Xunguets i crear noves formes de propulsió que permetin a les naus terrícoles fer front a la flota Pénserer.

Llibre III – Que detalla les accions de Pauline, el robot enviat a la Terra per donar forma a l’ultimàtum Pénserer; On s’explica la desaparició dels ENTERATS DALPARXÍS, així com l’elecció del XIQUINOGÜEY (persona que parlarà en nom del planeta quan arribin els PÉNSESERS); on es detalla la trobada de la flota terrícola amb les 3 llàgrimes argentades, conegudes com les “exterminadores”, l’arribada dels extraterrestres, i l’exili de tota la humanitat a L’Antàrtida.

Llibre IV – Que detalla els primers anys d’esclavatge i la rebel·lió de les Persones (Pau, o guerra amb els invasors?), que desvetlla el descobriment del TUTOMENSVEU (l'Univers és un bosc poblat per milions de civilitzacions, totes elles amagades, amb la intenció de menjar per no ser menjades), i que finalitza amb la invenció del motor de curvatura (velocitat de la llum) i la penetració dels primers éssers humans en la 4ªdimensió (el domini del temps).

Llibre V – On es coneix amb detall l’atac simultani que, des del Tutomensveu s’adreça cap al nucli de el sol, i l’estrella Yoniwolke retiketagrís; de com Pénserers i terrícoles tenen 3 anys per buscar un altre planeta 🌍 fora del sistema solar; que continua amb la construcció de naus immenses per evacuar la major quantitat possible de persones i Pénserers, i que conclou amb el descobriment de la neurona "posiball", capaç de pujar al 100% el poder de la ment humana. El poder dels déus...

Setmana Especial

Aquest nom se li dóna a la Setmana de Colònies (simultània amb la setmana d’activitats de casal al càmping 3 estrellas de Gavà) que, aquest any, passarem al Camping 3 estrellas Costa Brava, a Palamós, des del dilluns 13 al divendres 17 de juliol. Podran accedir-hi tots els nens del Casal, d’entre 6 i 18 anys, i en un nombre mai superior a 40 persones. Les activitats tornaran al voltant d’un centre d’interès relacionat –igual que al Casal- amb la comunicació. Així, farem un vídeo reportatge de la nostra estada, així com de les activitats al càmping, amb els següents trets destacables:

  1. Recollirà les filmacions de totes les persones que portin -excepcionalment i només per aquesta tasca- mòbil, i que s’editaran posteriorment, amb el títol “Turistiyes Palmón”.
  2. Se’n registraran gravacions sonores i testimonis de tots i cadascun dels nens de la Setmana Especial, amb anècdotes, acudits, opinions, i totes aquelles contribucions sonores que aportin “salsa” i bon humor al reportatge.